Usein kysytyt kysymykset

Kuva: aurinko laskee kesäpäivän päätteeksi Lahden Vesijärvellä

Mihin kuvatiedostoja voi käyttää?

Tilaamaasi kuvatiedostoa voit käyttää miten parhaaksi näetkin. Eniten kuviamme hyödynnetään yritysten ja yhteisöjen viestinnässä ja markkinoinnissa, mutta ne sopivat hyvin myös yksityishenkilöiden käyttöön – esimerkiksi kodin sisustukseen. Tässä esimerkkejä, miten kuviamme voi hyödyntää:

  • Digitaalinen viestintä: kuvat verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan ja mainoksiin
  • Painetun viestinnän tuotteet: kuvat esitteisiin, mainoslehtisiin, aikakauslehtiin, sanomalehtiin, yritysten mainoksiin
  • Kotien ja tilojen sisustus: kuvat julisteisiin, julkisten tilojen näyttelyihin, canvas-tauluihin ja tapetteihin

Myyttekö painettuja tuotteita?

Myymme ainoastaan digitaalisten kuvatiedostojen käyttöoikeuksia, emme fyysisiä tuotteita. Voit kuitenkin itse teettää kuvista juuri sellaisia tuotteita kuin haluat (esim. painetut valokuvat, canvas-taulut, mukit, esineet). Vain mielikuvitus on rajana luovuudelle!

Kuinka usein uusia kuvia lisätään sivustolle?

Kuvapankkiin lisätään tällä hetkellä uusia kuvia jatkuvasti. Näet uusimmat kuvat aina etusivulta.

Kuinka nopeasti saan tilaamani kuvan?

Toimitamme tilatut kuvat mahdollisimman nopeasti, tyypillisesti muutaman tunnin kuluessa tilauksesta. Mikäli sinulla on äkillinen tarve kuvalle tai kuvaa ei ole toimitettu vuorokauden kuluessa, ole meihin yhteydessä puhelimitse (0405311064) tai sähköpostitse (info@visualfinland.com).

Kuinka kauan minulla on oikeus käyttää tilaamaani kuvaa?

Myymme valokuvien käyttöoikeudet royalty free -lisenssillä, joten niiden käyttöön ei liity aikarajaa. Voit siis hyödyntää tilaamiasi kuvia niin kauan kuin haluat!

Haluaisin tilata kerralla suuremman määrän kuvia. Voinko saada alennusta kokonaishinnasta?

Suurissa pakettitilauksissa voimme neuvotella alennusta kokonaishinnasta. Ota tällöin yhteyttä meihin suoraan ennen tilauksen tekemistä: info(at)visualfinland.com.

Tarvitsisin yksinoikeuden tiettyyn valokuvaan. Onko se mahdollista?

Kaikki Visual Finland -kuvapankin kuvat myydään lähtökohtaisesti royalty free -lisenssillä, jolloin saman kuvan käyttöoikeuden voi ostaa myöhemmin myös muut tahot. Voimme kuitenkin myydä kuvan tarvittaessa myös yksinoikeudella, jolloin kuvatiedoston käyttöoikeus luovutetaan ainoastaan tilaavalle taholle ja kyseinen kuva poistetaan kuvapankin tarjonnasta. Jos tarvitset yksinoikeuden johonkin kuvatiedostoon, ole yhteydessä ennen tilauksen tekemistä suoraan meihin.

Yritän tilata kuvaa, mutta eteen tulee teknisiä ongelmia. Mitä teen?

Ajoittain tekniset ongelmat voivat aiheuttaa päänvaivaa tilausta tehtäessä. Ei kuitenkaan huolta, sillä voit hyvin tehdä kuvatilauksen myös sähköpostitse tai puhelimessa.

Kerro viestissä/puhelimessa, mitkä kuvat haluat tilata ja anna laskutustietosi laskutusta varten. Toimitamme tilaamasi kuvat pikaisesti sähköpostiisi ja pääset hyödyntämään niitä välittömästi.

Ole yhteydessä joko sähköpostilla: info (at) visualfinland.com tai puhelimitse: 0405311064.

Onko minulla oikeus muokata ostamaani kuvaa?

Kyllä, valokuvaan saa tehdä perussäätöjä ja muokata sitä julkaisuyhteyteen sopivaksi. Sallittuja toimenpiteitä ovat kuvan rajaus, kontrastin säätö, kirkkauden lisääminen/vähentäminen, terävöitys ja muut tavalliset kuvankäsittelytoimet. Sen sijaan radikaalien muutosten tekeminen tai kuvan manipuloiminen eivät ole sallittua ilman erillistä lupaa.

Täytyykö kuvaajan nimi ilmoittaa kuvan julkaisun yhteydessä?

Pyydämme ilmoittamaan kuvaajan nimen aina kun julkaisuyhteys sen mahdollistaa, mielellään muodossa “Kuva: Etunimi Sukunimi / Visualfinland.com”. Valokuvaajien nimet ovat nähtävillä jokaisen kuvan tilaussivulla.

Sisältyykö arvonlisävero (alv.) sivuilla näkyviin hintoihin?

Kyllä, kuvapankissa ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Tarvitsen kuvan sellaisesta Suomen maisemasta, josta ei ole vielä kuvia teidän kuvapankissanne. Onko teillä tarjota lisää kuvia?

Kyllä on. Visual Finland -kuvapankkiin on tulossa pitkällä tähtäimellä yli 10 000 maisemakuvaa kaikkialta Suomesta, joten kuva-arkistossamme on mistä valita. Jos emme ole vielä ehtineet lisätä kuvia tietyltä alueelta, kysy ihmeessä kuvia meiltä suoraan: info@visualfinland.com.

Voinko nähdä kuvan suurempana ennen ostoa?

Kyllä, saat kuvan suuremmiksi klikkaamalla sitä kyseisen kuvan tilaussivulla.

Haluaisin liittyä kuvaajaksi kuvapankkiinne. Otatteko tällä hetkellä uusia kuvaajia?

Vaikka idea onkin hieno, tällä hetkellä emme valitettavasti ota mukaan uusia kuvaajia. Tilanne voi kuitenkin muuttua tulevaisuudessa, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Lue myös: Näin tilaat kuvan | Lisätietoa laskutuksesta | Anna palautetta

Jäikö jotain kysyttävää? Vastaamme mielellämme: info@visualfinland.com.